Uit de middle of nowhere

Door: Marlies Kramer

Blijf op de hoogte en volg Marlies

01 November 2011 | Costa Rica, Tortuguero

hoi hoi,

Gister hebben we een beetje door San Jose geslenterd. We hebben het goudmuseum bekeken en zijn naar een soort dierentuin geweest. Was allemaal best leuk. Ons hotel (Gran Hotel) is ook een bezienswaardigheid, net als het ernaast gelegen Nationaal Theater. Dus we hoefden niet ver te lopen om leuke dingen te zien.
's Middags ging het steeds erger regenen en daar is het niet mee opgehouden totdat we naar bed gingen.
's Avonds zijn we uit eten geweest bij een restaurant met lokale specialiteiten, op aanraden van een jongen van de receptie. We hebben heerlijk sangrio gedronken en een groot bord met lokale gerechtjes geprobeerd. Was super lekker en gezellig :D. Hier in Costa Rica zijn ze gek op rijst met bonen. We zagen het al bij het ontbijt op de eerste dag, en 's avonds kregen we het weer.

Vandaag werden we om 6 uur (!) opgehaald bij ons hotel om naar Tortuguero te gaan. Onze groep bestaat uit een man uit Duitsland en een gezin met 2 kids uit Zweden, wel een ok groep. De gids is super leuk een aardig. Hij weet echt alles van de natuur en alle dieren. Onderweg hebben we verschillende dieren langs de kant van de weg gezien. En natuurlijk stop je dan gewoon gelijk midden op de weg!
We zijn ook langs allemaal plantages gereden, vnl voor bananen.

Onderweg kregen we een traditioneel Costa Ricaans ontbijt, met natuurlijk rijst met bonen. Daarnaast was er ook scrumbled eggs (wat dat hoort bij de rijst met bonen), wat stokbrood en wat fruit. Was nog best goed te doen.

Na een paar uur gereden te hebben kon het busje niet verder en stapten we over in een boot. Het nationale park Tortuguero is namelijk niet met de auto bereikbaar, alleen met een boot.
In de boot nog allemaal dieren gezien. Het is hier zo ongelovelijk groen, echt prachtig!! En echt overal dieren! Ik zal proberen wat foto's te uploaden, maar weet niet of het lukt.

Toen we bij het resort aankwamen werden we verwelkomd met een verse fruitcocktail (zonder alcohol). Het resort is mooi met leuke ruime hutjes. Aan de ene kant liggen de rivieren en kanaaltjes van het nationaal park en aan de andere de caribische zee. Het is hier heel mooi en rustgevend, echt vakantie :D.

Vanmiddag hebben we gewoon lekker bij het zwembad gelegen. Het is hier veel warmer dan in San Jose, ook veel vochtiger. Maar er is (nog) geen regen gevallen :D.

Er zitten hier gigantische spinnen! Ze zijn zeker 10 cm groot! Ik heb er al zeker 6 gezien, aaaaaaahhhh. Volgens Leo, onze gids, zitten er heel veel in de jungle. Opeens zie ik het niet meer zo zitten om een jungletocht te doen :( .

Morgen moeten we om 5.30 verzamelen en maken we een boottocht om de jungle te zien ontwaken. Dan, na het ontbijt, maken we nog een wandeling door de jungle. Dat gaat wat worden, alles is blubberig en vol met spinnen en muggen. Ben benieuwd wat ik ervan ga vinden.
Zo eerst maar eens dineren, het wordt vast rijst met bonen....

liefs Marlies

• 02 November 2011 - 00:22

Floor:

Ha die Marlies!

Klinkt alsof je heerlijk aan het genieten bent na die bizarre heenreis met die banaan en illegale piloot, haha! Wat een verhaal. Ik ben benieuwd naar de foto's! OMG, spinnen van 10cm?!!! Sterkte!! Wel stoer dat je door de jungle gaat, hopelijk blijven die giga spinnen een beetje uit de buurt!! Veel plezier!

Xx

• 02 November 2011 - 06:51

Paul:

Het blijkt dus waarom je die banaan niet mee mocht nemen, ze willen gewoon dat je ter plekke een banaan koopt ;)

Ik vertrouw erop dat het je goed gaat bevallen. Voordeel is dat je waarschijnlijk niet meer bang bent van een klein spinnetje.

Safe travels :)

• 02 November 2011 - 07:24

Laurien:

Omg, spinnen van 10 cm :S komt me ergens heel bekend voor.... Brrr. En geloof me paul, als je weer terug bent in Nl ben je net zo hard weer bang voor die kleine spinnetjes ;)

Maar het klinkt allemaal echt super Mar! Ben stinkend jaloers :) Vooral op het geweldige weer. Hier is het momenteel zo mistig dat ik amper iets kan zien uit het raam :S

Heel veel plezier nog!

• 02 November 2011 - 07:41

Mirjam Knebel:

Hoi collega's, zo te zien is er niets aan! Geniet vooral lekker.

Groetjes, mirjam

• 02 November 2011 - 21:28

Christina:

mmmmmmmmm.. rijst met bonen en grote spinnen en ook nog muggen? Klinkt geweldig! Verder ziet het er leuk uit! En die enorme schaal met eten...!! dikke kus

• 03 November 2011 - 20:12

Annika:

Hey girlfriend!

Wat een verhalen alweer! Net een paar dagen onderweg en al zoveel meegemaakt! Klinkt allemaal super goed maar wat een vroeg opstaan iedere keer, volgens mij moet je na vakantie nog gaan uitrusten :)

xxx