Arenal vulkaan

Door: Marlies Kramer

Blijf op de hoogte en volg Marlies

05 November 2011 | Costa Rica, San José

hoi,

Gisteravond hebben we nog even in de caribische zee gezwommen op playa cocles. Wat een golven!! Super sterk en hoog. Op een gegeven moment kwam een super hoge sterke golf die me meeschepte. Ik wist gewoon niet meer wat boven en onder was en het water sleurde me maar mee. Ik dacht echt even dat ik ging verdrinken! Gelukkig kwam ik uiteindelijk boven. Ben er ook gelijk uit gegaan, alleen nog even op het strand gezeten. Dat was echt even schrikken.

In Puerto Viejo kregen we een flyer voor een hostel net ietsje buiten het plaatsje. Tussen 21.30 en 22.00 konden de dames gratis daiquiri´s drinken en daarnaast waren alle cocktails slechts 2000 colones (= E1,80)! Daar zijn we natuurlijk even langs gegaan. We waren net binnen of er werd met een megafoon omgeroepen dat iedereen free ice shots kon halen. Gaby was de bob, dus ik heb het geprobeerd. Ik moest gewoon met mijn mond onderaan een groot blok ijs hangen terwijl iemand bovenaan drank over het blok giette. Er was wel een kanaaltje gehakt uit het ijs. Het was een hele ervaring ;).

Vanochtend wilden we vroeg opstaan en snel gaan rijden, zodat we zeker voor het donker in Arenal waren. Het wordt hier om ongeveer 17.30 heel snel donker.
Het was rustig op de weg, dus we schoten lekker op. Uiteindelijk hebben we er 5 uur en 15 minuten over gedaan.
Wat een prachtige route, alles is hier zo mooi!! We reden over de ´snelwegen´, maar die zijn niet zoals degene die wij hebben. Het zijn gewoon normale wegen met 1 baan per richting. Je kan er max 80 km/uur rijden. De weg slingerde zich door het landschap, door fruitplantages, natuurparken, langs de oceaan, over bergen. Op die manier is het helemaal niet erg om lang in de auto te zitten :D.
De snelwegen zijn hier niet echt goed onderhouden. Er zitten veel gaten in de weg en die zijn soms heel groot. Het is een beetje een computerspelletje: ontwijk de gaten. Gelukkig gaat het meestal goed.
We hebben een gratis navigatiesysteem gekregen en daar zijn we ook erug blij mee! Zonder hadden we er veeeel langer over gedaan. Er staan namelijk vaak geen borden bij afslagen. We zijn meerdere keren midden in een dorp afgeslagen. Dat soort dingen kan je niet zien op onze kaart. Dus tom bedankt ;).
Gaby heeft het meeste gereden, het gaat weer goed met haar voet. Ze heeft er bijna geen last meer van. Ze heeft nu alleen een mooie blauwe rand.

Het resort waar we nu zitten is echt een van de mooiste resorts die ik ooit heb gezien. We werden verwelkomd met een nat doekje voor onze handen en gezicht en een fruitcocktail! Ze stonden ons gewoon met 3 man sterk op te wachten. Snel ingecheckt en achter iemand aan gereden naar onze bungalow. Wat een prachtige luxe bungalow!! Twee grote bedden, een terasje met schommelstoelen en uitzicht op de vulkaan, een riante badkamer met grote douche en aromatherapie. Echt alles is helemaal afgewerkt! Het is een eindje lopen van de receptie, het restaurant en het zwembad naar onze bungalow, dus we mogen altijd de receptie bellen en dan komt iemand ons ophalen met een golfkarretje! We wisten echt niet wat we hoorden, echt te cool! We hebben geprobeerd om een keer zelf heen en weer te lopen, maar allebei de keren werden we halverwege opgepikt door een leeg karretje dat rond reed, haha.
Bij het zwembad zit ook een hotspring, dat is natuurlijk water dat verwarmt wordt door de vulkaan. Op het bord stond dat het tussen de 32 en 38 graden warm was, maar het voelde veel warmer dan dat! Ze hebben ook een bar midden in het zwembad, dus we hebben onszelf op een fruitmilkshake getrakteerd zittend in het warme bad met uitzicht op de vulkaan. This is the life!
Ik zag dat ze op de site zeggen dat het hier niet zo geweldig weer is, maar het is hier prachtig weer. We hebben vandaag (voor het eerst) de hele dag geen regen gehad. Vandaag was het overdag zeker 35 graden in de zon. Super warm dus.

Ik zit nu op de computer van het personeel omdat daar flash op zit en ik dat nodig heb om in te kunnen loggen op waarbenjij.nu. Dus ik weet niet of het me lukt wat foto´s via de mail hierop te krijgen. Ik hou die jongen alleen maar van zijn werk af :s.

Morgen hebben we een wandeling door het Arenal National Park over de hangbruggen die hoog opgehangen zijn. Het klinkt heel spectaculair, heb er zin in.

liefs Marlies

• 06 November 2011 - 05:51

Paul:

Zou het niet kunnen zijn dat hun 35 graden en zon slecht weer noemen, dat het normaal veel warmer is ;)

• 06 November 2011 - 07:32

Maarten:

Wow, dat klinkt als een echte vakantie!!!

• 06 November 2011 - 09:04

Floor:

Wat klinkt het allemaal heerlijk daar!! Fijn te horen dat Gaby weer vrijwel op de been is en dat jullie nu heerlijk genieten van de luxe en natuurpracht die jullie geboden wordt:). Veel plezier op de hangbruggen van het Arenal Park morgen!

Xx

• 06 November 2011 - 13:43

Christina:

Nou, Marlies dat klinkt allemaal hartstikke goed! Wat een heerlijke vakantie, relaxed, maar beslist niet saai! De foto's zien er ook erg aantrekkelijk uit. Alleen, laat die Caribische zee maar zitten!
    Dikke kus..........

• 06 November 2011 - 15:29

Annika:

Oh dit klinkt echt als paradise! Wat heerlijk, met die temperatuur maar ook met de luxe van jullie mooie autootje en de super omgeving. Laat geen moment zomaar voorbij gaan.

• 06 November 2011 - 20:08

Laurien:

Klinkt weer zeer goed Mar! Haha, die foto met die ice shot is echt grappig :P
    En de natuur is inderdaad super mooi :)

x