Cape Coast
Door: Marlies
Blijf op de hoogte en volg Marlies
10 November 2012 | Ghana, Cape Coast
Vandaag ben ik naar Kasoa gegaan om mijn weekverslag te typen op kantoor. Blijkbaar is het de bedoeling dat je het naar Robert mailt. Waarom moet ik dan helemaal naar kantoor komen, als ik het toch moet mailen? Echt typisch Robert. Stephanie was op kantoor, verder niemand. Ze zei dat Robert wil dat je langs komt zodat hij nog even met je kan praten. Maar hij was er niet eens! Er was helemaal niemand van de organisatie. Wat die man de hele dag doet, het is me een raadsel!!
Stephanie heeft thuis geld ingezameld en daarmee hier in Ghana fietsen gekocht om te doneren aan het Ghana health center. Ze ging vandaag de fietsen doneren in Breku, daar zit blijkbaar het hoofdkantoor. Dus nadat ik mijn thuis had ingepakt voor het weekend ging ik daarheen. De fietsen moesten blijkbaar nog in elkaar gezet worden, dus we hebben met z’n allen 4 van de 10 in elkaar gezet. De directrice was wel blij met de fietsen, maar ik vond haar niet bijzonder enthousiast eerlijk gezegd.
Aan het begin van de middag konden we richting Cape Coast vertrekken en na ongeveer 3 uur kwamen we in het hotel aan. Het hotel is best ok, de kamer is schoon en heeft een ventilator. Het allerbelangrijkste is dat er een gewone badkamer in zit. Een douche, waar volgens mij alleen een lauw pisstraaltje uit komt. Pisstraaltje is er eigenlijk nog een groot woord voor. En een echt toilet! Het is zo fijn om lekker op een schoon toilet te zitten zonder dat je bang hoeft te zijn dat er een kakkerlak over je kont kruipt, en je bijna over je nek gaat van de lucht die uit het toilet komt.
Cape Coast is waarschijnlijk de mooiste stad die ik hier tot nu toe heb gezien, al zou ik hem nog steeds niet mooi noemen. Dus misschien is minst lelijk een betere beschrijving. Ze hebben veel echte stenen gebouwen en er staan ook best wat gebouwen tussen die oud lijken en vroeger best mooi geweest moeten zijn. Er rijden ontzettend veel auto’s en het is dan ook een druk heen en weer getoeter. We wilden even een rondje lopen. Op de kaart lopen is hier onmogelijk. Er staan nergens straatnamen en het is totaal onduidelijk waar je nou eigenlijk bent. Maar na een paar keer vragen kwamen we toch waar heen wilden.
Ondertussen werd de lucht heel donker en even later werden we getrakteerd op een tropische regenbui, binnen no time waren we zeiknat. Toen de regen ophield waren we vlak bij het strand dus besloten maar even over het strand te lopen naar een hotelletje dichtbij en daar een drankje te doen. Echt super veel kwallen aangespoeld op dat strand en mega wilde zee.
Het hotelletje zag er leuk uit en we hebben er ook maar gelijk een hapje gegeten. Er waren ook een paar andere blanken, dat was bijna raar om te zien. Door de regen was het erg afgekoeld en we waren ook nog een zeiknat, ik had het echt koud. Dat heb ik een poosje niet meer gevoeld :). We hadden samen een visschotel besteld en ik heb voor het eerst kreeft gegeten, was best lekker. Tijdens het eten werden we nog getrakteerd op live getrommel en Afrikaanse dans, leuk.
liefs Marlies
10 November 2012 - 10:14
Laurien:
Hoi Mar,
Leuk joh! Dat klinkt als een echte vakantiedag!
Nou wij worden hier regelmatig overvallen door een 'tropische' regenbui dus ik weet hoe je je voelt :)
Wel lekker inderdaad dat je nu een echt toilet hebt zeg! Dat voelt dan toch wel weer luxe zeker.
xxxxxxxxxxx -
10 November 2012 - 15:26
Christina:
Lieve Marlies,
Ik geniet van je verhalen. Wat een belevenis daar! Je bent een kanjer dat je dit allemaal toch maar doet en ik ben trots op mijn knuffelnichtje! Ga vooral door met je prachtige verslagen en je goede werk daar.
Dikke knuffel,
Christina